BAR-KOD ŠTAMPAČI  – INDUSTRIJSKI | DESKTOP | MOBILNI/PRENOSIVI

Bar-kod štampači su nezamenjiv alat u logističkim procesima. Uređaji za štampanje bar-kodova, koji se koriste za obeležavanje fizičkih predmeta, direktnom termo štampom, treba da budu efikasni pouzdani i brzi.

Industrijski bar-kod štampači koriste se u velikim proizvodnim linijama ili u skladištima, jer imaju veći kapacitet, duži radni vek i rade brže. Za kancelarije i prodajna mesta pogodniji su desktop bar-kod štampači.

INTEGRACIJA I UPRAVLJANJE

Jednostavno integrisanje u hibridnim okruženjima, sa širokim spektrom emulacija u industriji. Jednostavno podešavanjeputem interfejsa prilagođenog korisniku, sa intuitivnim kretanjem kroz meni i lakom zamenom ribona. Daljinska kontrola štampe omogućavaj globalno upravljanje flotom štampača, optimizaciju resursa, povećanje produktivnosti i smanjenje operativnih troškova.

ROBUSTAN DIZAJN

Robusna konstrukcija i metalni delovi obezbeđuju izdržljivost u najzahtevnijim okruženjima. Dvojni motor za ribone obezbeđuje konstantnu zategnutost i ravnomernost prilikom štampanja. Mehaničke komponente redukuju habanje uređaja i obezbeđuju rad u zahtevnim industrijskim uslovima. Superiorni kapacitet ribona smanjuje potrebu za zamenom i povećava produktivnost.

LINIJSKO MATRIČNI STAMPAČI

Nezaobilazan alat za visokotiražnu štampu faktura, otpremnica i svih ostalih štampanih materijala u lancu snabdevanja.Dostupni u konfiguraciji kabineta ili pijedestala, dizajnirani su da rade neprekidno (24 sata dnevno, 7 dana u nedelji), jer biznis po pravilu ne trpi zastoj.

IZDRŽLJIVI I POUZDANI

Mogućnost rada u režimu 24/7, sa najdužim očekivanim periodomom pre prvog otklanjanja kvara i minimalnim brojem intervencija. Namenjeni radu u zahtevnim uslovima, izdržljivi u uslovima ekstremne temperature, vlage i prašine. Izdržljiva metalna konstrukcija sa zaštićenim elektronskim komponentama.

FLEKSIBILNOST OPERACIJA

Fleksibilnost medija, uključujući višedelne medije šireg formata, i kontinualne medije. Opcija OpenPrint omogućava jednostavo priključivanje i štampanje u PDF i postscript formatu iz postojećih ERP okruženja. Savremen način komunikacije uveden kao standard, putem USB 2.0 porta, serijskog i Ethernet/Parallel porta.

NAJNIŽI OPERATIVNI TROŠKOVI

Najniži prosečni trošak štampe po stranici, kao posledica pouzdanog hardvera i niske cene potrošnog materijala. Dijagnostika problema daljinskim putem omogućava praćenje statusa štampača, kao i daljinsku konfiguraciju putem web interfejsa. Kao energetski efikasan uređaj, omogućava smanjenu potrošnju energije u ‘stand by’ režimu, smanjuje troškove električne energije, povećava operativnu efikasnost i doprinosi smanjenoj proizvodnji otpada potrošnog materijala.

RUČNI TERMINALI (čitači labela)

Ručni terminali kombinuju prednosti  PDA (personalni digitalni asistent) uređaja i visokokvalitetnih industrijskih mobilnih kompjutera u jedan izdržljivi, pouzdani i precizni uređaj, zbog čega su u magacinu doslovno nezamenjivi.

U laganom kućištu kompaktnih dimenzija, obezbeđuju neophodnu funkcionalnost i integrisanost zaposlenih u svim segmentima logističkog procesa.

 • DIZAJN I ŠTAMPA
 • AUTOMATIZACIJA
 • CENTRALIZOVANA KONTROLA

POTROŠNI MATERIJAL 

Zebracon nudi širok izbor nalepnica i ribona za obeležavanje robe i skladišta, raznih formata i dimenzija, i od različitih materijala, kao i samolepljive džepove i tonere za štampače.

Nalepnice

Nalepnice za obeležavanje robe koje nudi Zebracon namenjene su različitim zahtevima radnog okruženja (kancelarije, skladišta, proizvodne hale, hladnjače,…), shodno poslovnim potrebama Klijenta.

U zavisnosti od načina štampe i vrste materijala, Klijentima nudimo:

 • Nalepnice na rolni: Thermal Eco, Vellum i Polipropilen nalepnice.
 • Nalepnice na tabaku A4 formata u svim dimenzijama i materijalima.

Riboni

Zebracon u ponudi ima i ribone, za potrebe termo i matrične štampe:

 • Ribone za bar-kod štampače (Zebra, Printronix, Citizen, Toshiba, Sato,…);
 • Ribone za linijsko-matrične štampač

U domenu termo štampe nudimo ribone koje uvozimo direktno od proizvođača:

 • Wax Ribone, na bazi voska – koji se koriste za štampu papirnih nalepnica koje nisu otporne na spoljašnje uticaje, te se najčešće koriste za obeležavanje u kancelarijama, skladištima, prilikom zaštićenog transporta i slično);
 • Wax/Resin Ribone, na bazi voska/smole – koji se koriste za štampanje nalepnica od polipropilena, čiji je otisak otporniji i trajniji, i koriste se za obeležavanje u zahtevnijim okruženjima, ali nisu otporne na dejstvo agresivnih hemikalija niti na izazovne spoljašnje uslove korišćenja;
 • Resin Ribone, na bazi smole – koji obezbeđuju otporan i trajan otisak, i koriste se za štampu na polipropilenskim i PVC nalepnicama koje se koriste za obeležavanje u gotovo svim ekstremnim uslovima.

Samolepljivi džepovi ili koverte

Zebracon nudi samolepljive džepove, odnosno koverte raznih dimenzija, za potrebe logistike, koji se koriste za pakovanje dokumentacije koja prati robu u transportu: za fakture, dostavnice, tovarne listove i slično.

Prednji deo koverte napravljen je od polietilena, koji može da bude:

 • Providan, radi boljeg pristupa i pregleda;
 • Urađen u štampi, sa samolepljivom pozadinom.

Ukljanjanjem zaštitnog silikonskog papira sa pozadine, samolepljiva koverta se aplicira na transportno pakovanje ili direktno na robu, zajedno sa celokupnom pratećom dokumentacijom, obezbeđujući njhovu potpunu sigurnost prilikom trasnporta robe.

Toneri

Potrošni materijal kompanije Zebracon uključuje i originalne i kompatibilne tonere za potrebe laserske štampe. Kompatibilni toneri iz našeg asortimana nisu od originalnog Proizvođača, i nisu reciklirani, odnosno ponovo punjeni, i kao takvi zadovoljavaju standarde ISO 9001 i 14001 standarda.